...
  • דצמבר 11, 2024 12:12 pm

דלקת עפעפיים

אלדד אטינגר

נכתב על ידי אלדד אטינגר

יונ 4, 2023

דלקת עפעפיים יכולה להתבטא בצורות שונות. אם אתם מרגישים בימים האחרונים גירודים באזור העפעפיים, תחושות של צריבה בלתי פוסקת ולמרות שאתם מנסים בכל כוחכם להימנע ממגע בעין, עדיין הגירודים ממשיכים, הרי סימן שנדרשת התייחסות רצינית יותר.

דלקת עפעפיים הינה בין התופעות הנפוצות המתרחשות בעיקר נוכח החשיפה המתמדת לחיידקים שונים, מגע תכוף בעין בעקבות שימוש בעדשות מגע וכן היגיינה ירודה. מי שנוהג לשפשף את העיניים רבות, נמצא בסיכון גבוה יותר לסבול מדלקת עפעפיים. רגע לפני שנכנסים ללחץ – עשה ואל תעשה בכל הנוגע לדלקות עפעפיים.

התסמינים

איך תדעו שמדובר בדלקת עפעפיים (בלפריטיס) ולא משהו אחר? אם העפעפיים שלכם מתנפחים ויש תחושת צריבה מתמדת, אולי אף תחושה של גוף זר בעין, יכול להיות כי מדובר בדלקת. אם למרות כל מה שניסיתם עדיין אין שיפור או שינוי, צריך לבדוק אם לא מדובר בדלקת. לפעמים יכולות להופיע הפרשות יוצאות דופן, העין יכולה להיות דביקה ובעלת רטיבות בבקרים.

חשיבות הטיפול המוקדם

בשל גודלן, רבים מייחסים משמעות מעטה בלבד לעפעפיים ולתרומה שלהן לתפקוד השוטף שלנו כבני אדם. הלכה למעשה, לעפעפיים יש חשיבות עצומה בתפקוד התקין שלנו וביכולת לראות ללא הפרעות. דלקת עפעפיים, או בשמה הלועזי "בלפריטיס", היא בין המחלות היותר מאתגרות לטיפול. נכון, לא מדובר בסכנה של ממש אבל אם לא נותנים את היחס הדרוש לבעיה אזי בתוך זמן קצר היא עלולה להתפתח ולגרור לתופעות נוספות פחות נעימות.

גורמים

דלקת עפעפיים נוצרת בשל סתימה של בלוטות השומן והופעה חוזרת ונשנית של שעורה. כאשר המצב מסתבך יותר, יכולה להופיע גם צלקת וצמיחה הפוכה של ריסים.

גורמי סיכון

דלקות עפעפיים יכולות להופיע אצל כל אדם ועם זאת, יש אוכלוסיות בעלות שכיחות גבוהה יותר לסבול מדלקות עפעפיים יותר מאשר אחרות. אם יש לכם עור הנוטה לאדמדם ונימי דם רבים, אם העור שלכם מתאפיין בשומניות קלה או קשקשים (אקנה רוזצאה), כדאי לשים לב באופן מוגבר לנטייה לפתח בעיות ומחלות בעפעפיים בפרט ועל עור הפנים בכלל.

קבוצות הגיל הנוטות לפתח את התופעה יותר מאחרות הן המבוגרים יותר, אולם למרות זאת ניתן למצוא את התופעה גם בקרב צעירים.

הטיפול

הטיפול בבלפריטיס הוא ראש ובראשונה באמצעות שמירה על הגיינה בתדירות גבוהה מהרגיל וכן הרגעה של העין באמצעות קומפרסים על העפעפיים במשך 10-15 דקות מדי בוקר וכן רצוי גם בערבים. לאחר הקומפרסים יש לנקות באמצעות מגבונים מתאימים. כאשר פתרונות אלו אינם מסייעים, הרופא ייתן מרשם לתרופות אנטיביוטיות.

אלדד אטינגר

אלדד אטינגר

אלדר אטינגר - העורך הראשי של אתר אינטרנט לבריאות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן